Je leest het goed: we hebben een serie podcasts met en voor foodondernemers opgenomen in De Stingerbol, het imposante bouwwerk op het voormalig kazerneterrein in Ede. Daan Overeem van Stichting Stingerbol, verantwoordelijk voor de programmering van de Stingerbol, is erg blij met het leven in de brouwerij. 

In de leegstaande bol hebben we voor de gelegenheid een geluidsstudio gebouwd. “We hebben alles moeten aanleggen, want in het gebouw zelf zijn geen voorzieningen”, vertelt Overeem. Onder leiding van Proeftuin Ede Wageningen en Lisette de Jong van Youngwise uit Ede werd de productie van podcast uitgevoerd. “We spraken met twaalf gedreven foodondernemers uit de regio Foodvalley over de meest uiteenlopende onderwerpen. Thema’s zoals food innovatie, groeipijnen, het geheim van verpakkingen, produceren in de korte keten en samenwerkingen komen voorbij.” 

“Het is een hele interessante serie geworden, waarin we ondernemers tegenover elkaar hebben gezet die enorm van elkaar verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de groot producent van de Indische keuken Go Tan tegenover de Verpakkingsloze winkel of Sanorice van de rijstwafels tegenover ambachtelijk bakker Joris Brood” vertelt Lisette. “We willen weten wat ze bezighoudt, waar ze trots op zijn of waarvan ze ’s nachts wakker liggen.” 

De reden waarom de Stingerbol gekozen werd als locatie is eigenlijk omdat de plek ludiek is en het World Food Center samen met Neon Food Network de initiatiefnemer is voor de podcast. De oude oefenlocatie voor Stingerraketten ligt op het terrein van het World Food Center, daarom was dit volgens de organisatoren de uitgelezen plek voor het vragenvuur tijdens de podcast. “Omdat het gebouw rond is weerkaatst het geluid en dat hebben we opgelost met een tentje binnenin. De echo die je nu hoort in de opnamen is juist wel grappig. Een andere uitdaging was de kou binnen, dus we hebben onze sprekers voorzien met een kruikje op schoot. Maar alle gasten waren ondanks de ontberingen erg onder de indruk van de plek. Het is echt een enorme toffe podcast serie geworden” aldus Lisette. 

Op 12 mei start de eerste aflevering van de zesdelige podcastserie “Stinger Food Sessions”. De podcast is te beluisteren via Spotify, iTunes of je favoriete podcast app.  Om de twee weken is er een nieuwe podcast te beluisteren.