Viroloog Mark Geels ontdekte al vrij snel dat de hardcore wetenschap niet zijn pad zou zijn. “Een echt goede wetenschapper moet zich op momenten afsluiten, de oogkleppen opzetten en zich vastbijten in een vraagstuk. Dat zijn niet mijn beste kwaliteiten, ik ben dat och iemand die kijkt of mensen nog met elkaar praten en of de prullenbakken leeg zijn.” En dat zijn dan weer – zo blijkt – de perfecte kwaliteiten om adjunct directeur van een internationaal farmaceutisch bedrijf te worden.

Vandaag praten we vooral ook over zijn wens als schrijver om iets te maken dat je kunt vasthouden. Een boek dus. Samen met zijn vriend Tim van Opijnen schreef hij al vijf boeken onder de noemer ‘Nederland in ideeën’, elke keer met één centrale vraag en 100 bekende denkers en doeners die hem beantwoordden. Vandaag is hij zelf aan de beurt.

  • Meer over Nederland in ideeën en de vijf boeken van Mark en Tim vind je hier!