Al op de lagere school werd haar talent erkend. “Mijn juf ging met mijn tekeningen naar andere meesters en juffen om te laten zien wat ik gemaakt had.” Toch duurde het nog een hele tijd voor ze terugkwam bij het schilderen. Eigenlijk wilde ze namelijk in 3D werken. Niet voor niets ging ze Theatervormgeving studeren, Decors bouwen, dat was haar ding. Pas toen ze voor een expositie schilderijen nodig had die ze stuk wilde maken met een Stanley-mes, kwam ze terug bij haar oude liefde: “Ik schilderde een doek en daarna dacht ik ‘die is te mooi, die ga ik niet stuk maken’.”

Toch, als ze moet kiezen, “zou ik toch kiezen voor ‘verlies’, al zou ik niet zonder kunst willen leven.” Een bijzonder grappig gesprek over zware materie, met flink wat uitstapjes, omdat je als duizendpoot natuurlijk niet per se de beste bent in één ding doen 🙂