We zijn er weer! Podcast Tussenstop richt schijnwerper op onze makers

13 november 2020

Een nieuw ‘jaar’ met een nieuw corona-proof initiatief: de podcast Tussenstop! In tijden dat kunst en cultuur minder zichtbaar is willen we juist het spotlicht op de makers van onze regio zetten. En dat doen we vanaf komende week met onze podcast. Want waarom zouden we wachten tot 1 januari als we nu al aan een nieuwe start kunnen beginnen!

In Tussenstop staan we elke week stil met en bij makers en kijken we samen terug en vooruit: waar komen ze vandaan en waar willen ze heen? Je kunt de podcasts hier, op ‘station’ Ede-Wageningen, op Soundcloud of op Spotify beluisteren. De komende maanden spreken we elke week een maker uit onze omgeving. Bij het opnemen hebben we zelf al erg genoten van de mooie gesprekken. We wensen jou hetzelfde toe! Om goed te beginnen hebben we meteen twee podcasts live gezet:

  • Lana Plug, singer-songwriter
  • Twan Spierings, mede-oprichter Astrant Ede

Dit jaar kun je nog verwachten:

  • Ali Hendriksen, zangeres, zangpedagoog en programmeur (20 november)
  • Femke Aaldering, danseres en bootcamp trainer (27 november)
  • Anna Nunes, beeldend kunstenaar (4 december)
  • Sonja van der Arend, schijfster en schrijfcoach (11 december)
  • Dienke Groenhout, beeldend kunstenaar, oprichter Maakfabriek (18 december)
  • Eric Langendoen, theatermaker en mede-oprichter Waterlanders (25 december)
Van portal naar podcast

Het zag er zo veelbelovend uit aan het begin van dit jaar. Na een leerzame opstartperiode met onze gouden container bij Akoesticum op het WFC terrein in Ede eind vorig jaar en daarna ook nog in de binnenstad naast de tijdelijke schaatsbaan, draaiden we in januari en februari een mooi programma samen met middelbare school de Pantarijn in Wageningen.

Ook hadden we mooie plannen voor de maanden tot aan Bevrijdingsdag. Een serie vrijheidsmaaltijden met gasten in Nederland en via de portal ergens overal in de wereld, een Escape room waarbij de enige uitweg te bereiken was via een echt gesprek met wildvreemden, het zijn een paar voorbeelden van de geplande programmering. Later in het jaar zouden we nog afreizen naar een vermaard popfestival en in september stond tekenfestival The Big Draw op de kalender.

En toen viel ook Shared_Studios stil. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Een probleem dat – ondanks een paar korte oplevingen bij een enkele portal – ruim een jaar na onze hoopvolle start tot op heden speelt.

Deze podcast is geen vervanging van de verbinding die we met Shared_Studios konden bieden, maar het is gelukkig wel een Corona-proof initiatief waarmee we ook nu iets kunnen toevoegen, als eerste resultaat van onze nieuwe plannen. We hopen dat je net zo zult genieten als wij deden tijdens het voeren van de gesprekken 🙂