Portal reboot: 1 op 1!

19 oktober 2020

Oog in oog met Rami die in Irak van Mosul naar Erbil vluchtte en daar nu in een permanent vluchtelingenkamp woont, tot in je vezels voelen wat #BLM echt betekent in een gesprek met Lewis uit Milwaukee, ervaren dat in Afghanistan elke dag gelachen wordt met Saïed uit Herat, of praten over Ede, Utrecht en de zin van het leven met Jay uit Kigali, Rwanda? Het kan allemaal deze herfstvakantie in de gouden container die naast Cultura staat.

Maandenlang konden we je niet laten rondreizen via onze portal, de gouden container die je oog in oog brengt met gewone mensen van Mexico to Afghanistan. Op het moment dat wij zelf deze zomer voorzichtig mensen mochten ontvangen bleken de meeste andere portals gesloten. Nu ze elders weer voorzichtig openen, zitten we zelf in een tweede ‘beperkte’ lockdown. Maar de benaming zegt het al: beperkt. Hij beperkt, maar verbiedt niet alles. En daarom hebben we deze herfstvakantie een paar corona-proof bijzondere één op één gesprekken voor je in de aanbieding!

Eén op één met Milwaukee, Chicago VS
Wil je begrijpen wat er achter de hashtag #BLM schuil gaat, kom dan woensdag naar onze portal voor een één op één gesprek met Lewis uit Milwaukee Wisconsin, de plek met de meest opgesloten zwarte mannen van de de hele VS.
Woensdag 16 uur, toegang gratis, reserveren via cultura-ede.nl

Eén op één met Erbil, Irak
Ook als je uit Mosul moet vluchten voor je leven en daarna je leven leidt in een permanent vluchtelingenkamp in Erbil, wil je nog steeds gewoon een keer met anderen praten en lachen om goede grappen. Ben jij daar klaar voor, kom dan woensdag om 17 uur naar onze portal.
Woensdag 17 uur, toegang gratis, reserveren via cultura-ede.nl

Eén op één met Herat, Afghanistan
Wat weet jij van Afghanistan? We beloven je dat Saïed je beeld binnen een uur radicaal bijstelt. En het enige wat hij daarvoor hoeft te doen is een gesprek met je voren over alles waar jij het maar over wil hebben
Donderdag 16 uur, toegang gratis, reserveren via cultura-ede.nl

Eén op één met Kigali, Rwanda
Wil je meer over jezelf en de Nederlandse identiteit te weten komen, ga dan in gesprek met een buitenstaander uit Rwanda. Een frisse blik op jezelf door de ogen van een ander. Je bent welkom op donderdag om 17 uur voor een open gesprek.
Donderdag 17 uur, toegang gratis, reserveren via cultura-ede.nl